KMW Recept #1 Krielaardappelen met schil en kip uit de oven

Gepubliceerd op 26 april 2022 om 12:55

Ovenrecept #1
Koken met Wesley

Ovengebakken krielaardappelen met kipstukjes.

 

Benodigdheden:

1 stuk kipfilet p.p. (voor kleinere eters  ½ kipfilet p.p.)

1 grote bloemkool

2 ½  eetlepels Zonnebloem olie of olijf olie

1 middel grote zak wortels circa 250 gram

2 middelgrote rode uien

2 teentjes knoflook

Een middelgrote zak krielaardappelen met schil

Zeezout

Peper

Verse rozemarijn

Verse tijm

Ovenplaat

Vetvrij bakpapier

Dit recept gaat uit van 2 à 3  personen

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden en spoel de krielaardappelen schoon. Laat de schil van de krielaardappelen heel (ze kunnen gemakkelijk gebakken worden in de schil, en ze worden door de grootte snel gaar). Snijd de uien, knoflook, wortel en bloemkool in grove stukken. Snijd daarna ook de kip in middelgrote stukken. Haal de tijm en de rozemarijn van de stelen. Leg een stuk vetvrij bakpapier op een bakplaat en leg de groente, kip  en aardappelen er op, kruid met zeezout, peper, rozemarijn en tijm naar smaak. Spreid de olie er over en bak voor 30 minuten tot 1 uur. Haal de plaat met de krielaardappeltjes en de kip met groenten uit de oven. Laat het eventueel nog even rusten (zodat het gerecht niet al te heet geserveerd word). Eet smakelijk!