
Ovenrecept #1
Koken met Wesley
Ovengebakken krielaardappelen met kipstukjes.
Benodigdheden:
1 stuk kipfilet p.p. (voor kleinere eters ½ kipfilet p.p.)
1 grote bloemkool
2 ½ eetlepels Zonnebloem olie of olijf olie
1 middel grote zak wortels circa 250 gram
2 middelgrote rode uien
2 teentjes knoflook
Een middelgrote zak krielaardappelen met schil
Zeezout
Peper
Verse rozemarijn
Verse tijm
Ovenplaat
Vetvrij bakpapier
Dit recept gaat uit van 2 à 3 personen
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden en spoel de krielaardappelen schoon. Laat de schil van de krielaardappelen heel (ze kunnen gemakkelijk gebakken worden in de schil, en ze worden door de grootte snel gaar). Snijd de uien, knoflook, wortel en bloemkool in grove stukken. Snijd daarna ook de kip in middelgrote stukken. Haal de tijm en de rozemarijn van de stelen. Leg een stuk vetvrij bakpapier op een bakplaat en leg de groente, kip en aardappelen er op, kruid met zeezout, peper, rozemarijn en tijm naar smaak. Spreid de olie er over en bak voor 30 minuten tot 1 uur. Haal de plaat met de krielaardappeltjes en de kip met groenten uit de oven. Laat het eventueel nog even rusten (zodat het gerecht niet al te heet geserveerd word). Eet smakelijk!
Maak jouw eigen website met JouwWeb