Al was het vroeger vooral belangrijk vanwege gebrek aan bewaar en goede vervoersmiddelen, tegenwoordig is het nog steeds belangrijk om ingrediënten te kopen binnen het oogst seizoen. Dan zijn ze goedkoper en verser ( vaak direct van het land bij vooral groentes en fruit ) later in het seizoen hebben ze vaak in vries warenhuizen gelegen of al langer in een magazijn/ winkelschap wat weer extra kosten meebrengt voor producent , winkel en dus uiteindelijk de koper zelf. Ook zorgt het voor een kleurijker en gebalanceerd bord / dieet wat weer gezonder is dan constant het zelfde eten ( wat ook vrij snel saai word ), hier door gaan landen ook producten / ingrediënten importeren en exporteren. Fruit uit warme landen komt hierheen omdat het in Nederland kouder is, bepaalde aardappel soorten en diverse bloemen vinden de temperatuur in Nederland dan weer fijner dus die worden deels verkocht aan o.a. de warmere landen.
Vraag en aanbod : seizoenen en gerechten?
« Fusion keuken - deel 4 De laatste halte »
Maak jouw eigen website met JouwWeb