De middel eeuwen, de gouden eeuw het had allemaal zijn problemen maar ook het begin van een mix van smaken en invloeden. De fusion keuken, toen reizen tussen noord, west en oost Europa makkelijker werd gingen de eerder weinig beïnvloede keukens elkaar beïnvloeden. Ook werd door de handel met het oosten en de latere immigranten de Nederlandse keuken nog verder beïnvloed, men ging gerechten aan passen aan ingrediënten en de smaak van Europa. Probeer maar eens bami of nasi te bestellen in China, het gerecht kennen ze daar niet eens. de Europeese en vooral Engelse en Nederlandse keuken is een bijzondere mix van zuid en noord oosten ( india , china, japan, vietnam vooral ), diverse praktijken en technieken uit alle windstreken van Europa ( met een snufje turkije en het midden oosten ) en zuid Amerika.
In het volgende 2 delen ga ik het hebben over de moderne fusion keuken ( en opkomende stromingen binnen de moderne keuken ) en ook de toekomst van de fusion keuken en of er nog wel sprake is van een echt authentieke keuken.
Fusion keuken - deel 3
« De Griekse keuken deel 4 De Griekse keuken deel 5 »
Maak jouw eigen website met JouwWeb